مظفر مهدیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: طرح بررسی اثرات استفاده از پروبیوتیک های تک سویه و چند سویه ای در جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی به منظور بررسی افزایش سیستم ایمنی طیور در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به اجرا درآمد.
وی افزود: در این طرح با استفاده از سطوح مختلف دو نوع پروبیوتیک (چند سویه و تک سویه) در پنج تیمار با چهار بار تکرار و در هر تکرار 20 قطعه جوجه یک روزه سویه آرین بر روی 400 قطعه جوجه مخلوط نر و ماده به مدت 42 روز به اجرا گذاشته شد.
مهدیزاده تصریح کرد: در این طرح صفات عملکردی جوجه ها مانند افزایش وزن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذائی، درصد ماندگاری، کیفیت لاشه و شاخص تولید، مورد بررسی قرارگرفت.
عضو هئیت علمی بخش تغذیه دام و طیور موسسه علوم دامی کشور گفت: در این تحقیق سیستم ایمنی از طریق تزریق گلبول قرمز گوسفند و اندازه گیری آنتی بادی تولیدی یک بار در طول دوره آزمایش مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی ادامه داد: نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از سطوح مختلف پروبیوتیک ها در جیره در کل دوره آزمایش، می تواند بر روی صفات عملکردی طیور و همچنین در خصوص تیتر آنتی بادی خون بر علیه تعدادی از بیماری ها از جمله بیماری برونشیت تغییراتی را ایجاد کند.
نظر شما